מצרכים:
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר (
1/2 ק"ג תותים
מיץ מחצי לימון
כף ליקר - גראנד מריה ( וניתן להחליף בכל ליקר אחר)
1 שמנת מתוקה ( 250 מל')
הכנה
שמים החלמונים והסוכר בקערת מקסר ומקציפים עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.
לוקחים את התערובת וממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות מעל סיר גדול עם מים רותחים(אמבט כפול), ומצננים.
לוקחים את התותים ומניחים 6 תותים בצד. את השאר מרסקים במעבד מזון למחית חלקה. לכשתערובת החלמונים התקררה מכניסים פנימה את רסק התות.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. ומקפלים בזהירות לתערובת הקרה. התערבות חייבת להיות קרה!!! אחרת השמנת תתפרק.
לוקחים תבנית אינגליש קייק עוטפים בניילון ניצמד יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים להקפאה 12 שעות .
לוקחים את 6 התותים שהותרנו חוצים אותם ומניחים סביב הפרפה כך שיווצרו 12 פרוסות.
המתכון הבסיסי זהה בכל האופציות וניתן להחליף התותים לכל פרי אחר.
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר (
1/2 ק"ג תותים
מיץ מחצי לימון
כף ליקר - גראנד מריה ( וניתן להחליף בכל ליקר אחר)
1 שמנת מתוקה ( 250 מל')
הכנה
שמים החלמונים והסוכר בקערת מקסר ומקציפים עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.
לוקחים את התערובת וממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות מעל סיר גדול עם מים רותחים(אמבט כפול), ומצננים.
לוקחים את התותים ומניחים 6 תותים בצד. את השאר מרסקים במעבד מזון למחית חלקה. לכשתערובת החלמונים התקררה מכניסים פנימה את רסק התות.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. ומקפלים בזהירות לתערובת הקרה. התערבות חייבת להיות קרה!!! אחרת השמנת תתפרק.
לוקחים תבנית אינגליש קייק עוטפים בניילון ניצמד יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים להקפאה 12 שעות .
לוקחים את 6 התותים שהותרנו חוצים אותם ומניחים סביב הפרפה כך שיווצרו 12 פרוסות.
המתכון הבסיסי זהה בכל האופציות וניתן להחליף התותים לכל פרי אחר.